Ένα νέο τοπίο διαμορφώνεται για την προσωρινή σύνταξη το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς το υπουργείο Εργασίας δρομολογεί νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία θα καθίσταται υποχρεωτική η καταβολή της σε όλους τους ασφαλισμένους. Η παρέμβαση του υπουργείου κινείται σε δύο άξονες, όπως επισημαίνεται στο enikonomia.gr. Ο πρώτος αφορά στο ύψος των οφειλών όσων έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, ενώ ο δεύτερος μεγαλώνει τον κατάλογο των δικαιούχων της προσωρινής σύνταξης.

Μέχρι σήμερα η προσωρινή σύνταξη καταβαλλόταν προαιρετικά, ενώ δεν είχαν δικαίωμα να την λάβουν αγρότες, οφειλέτες των ταμείων και ασφαλισμένοι που περίμεναν την αναγνώριση πλασματικών ετών.

Από την αλλαγή του πλαισίου και έπειτα η παροχή θα χορηγείται σε όλους, χωρίς περιορισμούς. Αυτό σημαίνει ότι ασφαλισμένοι που περιμένουν την αναγνώριση των πλασματικών ετών προκειμένου να βγουν στη σύνταξη πλέον θα μπορούν να λαμβάνουν την προσωρινή παροχή ώσπου να ολοκληρωθεί η διαδικασία και εκδοθεί η οριστική απόφαση συνταξιοδότησης.

Προσωρινή σύνταξη όμως δεν θα μπορούν να λάβουν όσοι έχουν χρέη, όπως δηλαδή συνέβαινε έως σήμερα. Ωστόσο, με στόχο τη διευκόλυνση ακόμη και αυτών των ασφαλισμένων το υπουργείο Εργασίας εξετάζει το ενδεχόμενο να αλλάξει τα ανώτατα όρια οφειλών στα Ταμεία, έτσι ώστε να μπορούν περισσότεροι άνθρωποι να λαμβάνουν την πολυπόθητη προσωρινή.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.grenikos.gr