Ανακοινώνεται σήμερα: Το νέο μέτρο χρονικού περιορισμού που αλλάζει τα δεδομένα
Ανακοινώνεται σήμερα: Το νέο μέτρο χρονικού περιορισμού που αλλάζει τα δεδομένα

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις από στενούς του συνεργάτες για αξιοποίηση του θετικού κλίματος που θα φέρει η έλευση του εμβολίου

 

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση θα «κάψει» την απλή αναλογική και θα έχει την ευκαιρία την προσεχή τετραετία να υλοποιήσει το επικαιροποιημένο πρόγραμμά της.

Το σχέδιο που προτεινεται είναι το «2+4+4», δηλαδή τα δύο πρώτα χρόνια διαχείριση της πανδημίας , τέσσερα χρόνια αποκλειστικά για παραγωγή έργου και ανανέωση της θητείας λόγω αποτελεσματικότητας και εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Με το σκεπτικό αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κρατά τα ηνία της χώρας για δέκα χρόνια και στο χρονικό αυτό διάστημα στόχο έχει η χώρα να αλλάξει σελίδα, δημιουργώντας πόλους ανάπτυξης, εξελίσσοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, αξιοποιώντας τους ευρωπαϊκούς πόρους και προσελκύοντας επενδύσεις.

Εκλογική καμπάνια για τους ετεροδημότες
Το έγγραφο που δημοσιεύτηκε στη διαύγεια (δείτε το έγγραφο εδώ) εγκρίνοντας κονδύλι ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ για την επικοινωνιακή προβολή του υπουργείου Εσωτερικών δείχνει να υπάρχει στα σχέδια του πρωθυπουργού αυτή η σκέψη..

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό έγγραφο, το οποίο υπογράφει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Στέλιος Πέτσας, το πρόγραμμα αφορά:

«α) στον επικοινωνιακό σχεδιασμό-παραγωγή επικοινωνιακού και έντυπου υλικού της εκστρατείας ενημέρωσης των εκλογέων που βρίσκονται εκτός της ελληνικής επικράτειας για τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος πλησίον του τόπου κατοικίας

και β) στις δράσεις και υπηρεσίες της καμπάνιας ενημέρωσης των εκλογέων που βρίσκονται εκτός της ελληνικής επικράτειας για τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος πλησίον του τόπου κατοικίας, για το υπόλοιπο του έτους 2020».

Χρηματοδοτείται δηλαδή καμπάνια για τους ετεροδημότες, προκειμένου να ενημερωθούν εγκαίρως για την εκλογική διαδικασία και τον τρόπο που μπορούν να ψηφίζουν κοντά στον τόπο διαμονής τους.

Ενδιαφέρον έχει και ο αστερίσκος στο τέλος του εγγράφου, καθώς υποσημειώνεται ότι :«Σε περίπτωση μη υλοποίησης του εγκριθέντος προγράμματος εντός του τρέχοντος έτους, ο φορέας δύναται να επανυποβάλει το πρόγραμμα το έτος 2021».

PHOTOPeople vector created by rawpixel.com - www.freepik.com