Οι αρχές του Τόκιο εξετάζουν σχέδια μετατροπής ορισμένων από τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς χώρους της πόλης σε προσωρινές ιατρικές εγκαταστάσεις, καθώς δίνεται μάχη με τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού που έχουν προκαλέσει πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.  

Το πέμπτο κύμα στην Ιαπωνία, το οποίο οδηγείται από την εξαιρετικά μολυσματική μετάλλαξη “Δέλτα”, ώθησε την κυβέρνηση να παρατείνει τα έκτακτα μέτρα πανδημίας στο Τόκιο και άλλες περιοχές έως τις 12 Σεπτεμβρίου.

Οι διοργανωτές των Παραολυμπιακών Αγώνων, που θα διεξαχθούν από τις 24 Αυγούστου ως τις 5 Σεπτεμβρίου, συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα να διεξαχθούν οι Αγώνες γενικά χωρίς θεατές, ένα μέτρο που ελήφθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα.

Ιατρικοί εμπειρογνώμονες προέτρεψαν την προσωρινή χρήση των εγκαταστάσεων που ανήκουν στην κυβέρνηση του Τόκιο, όπως το Tokyo Aquatics Centre, το μέρος των αγώνων κολύμβησης και το Musashino Forest Sport Plaza που χρησιμοποιήθηκε για το μπάντμιντον, ανέφερε η εφημερίδα “Sankei”.

Ωστόσο, το νωρίτερο που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν θα ήταν μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, ανέφερε η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος.

Τα 5.074 νέα κρούσματα χθες Σάββατο στο Τόκιο ξεπέρασαν τις 5.000 για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα και αιωρούνται κοντά στο ρεκόρ της 13ης Αυγούστου των 5.773.

Την Παρασκευή οι διοργανωτές των Παραολυμπιακών Αγώνων δήλωσαν ότι οι Αγώνες θα διεξαχθούν σε “πολύ δύσκολες” συνθήκες, με τα νοσοκομεία του Τόκιο να ασφυκτιούν.

Τριάντα νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν σήμερα μεταξύ των συμμετεχόντων στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, το υψηλότερο ποσοστό μέχρι τώρα, ανέφερε ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός “NHK”.Filathlos.gr