Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2021, 13:07

Τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

Το δικό τους «αντίο» στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη και άνθρωπο, Μίκη Θεοδωράκη, που έφυγε σήμερα από τη ζωή, λένε με ανακοινώσεις τους ή αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα, υπουργοί, οργανισμοί και στελέχη της πολιτικής ζωής.

«Η Χίος έχασε σήμερα έναν μεγάλο Έλληνα, η Ελλάδα τον μεγάλο της δημιουργό. Ο Μίκης Θεοδωράκης φώτισε την Ελλάδα σε σκοτεινά χρόνια. Την ανέδειξε με μοναδικό τρόπο. Το έργο του είναι και θα είναι πάντα εδώ. Για όλους. Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter, o υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης.

Λακωνικά, αλλά «συμπυκνώνοντας», όλο το μεγαλείο της προσφοράς του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη, στην πατρίδα και στον πολιτισμό, αλλά και της τεράστιας παρακαταθήκης που αφήνει, απέτισε φόρο τιμής, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. «Άξιος εστί μια ολόκληρη ζωή. Αθάνατος», έγραψε σε ανάρτηση του, στα κοινωνικά δίκτυα, για το θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης ανέφερε: «Με θλίψη αποχαιρετούμε έναν μεγάλο Έλληνα. Έναν σπουδαίο δημιουργό, έναν ακούραστο αγωνιστή. Η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη ξεπέρασε τα σύνορα της Ελλάδας. Το έργο του συνδέθηκε με τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας. Είναι η παρακαταθήκη για μας και τις επόμενες γενιές. Άξιος Εστί!».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2021, 13:07

zougla.gr