Όλη η γειτονιά στην οποία ζει το ηλικιωμένο ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη, φαίνεται ότι γνώριζε για την συστηματική κακοποίηση που δεχόταν μέχρι χθες ο 90χρονος από την 89χρονη σύζυγό του η οποία δεν δίσταζε να τον χτυπάει στο κεφάλι και το σώμα.

Οπως λένε στο protothema.gr άνθρωποι οι οποίοι μένουν κοντά στο ηλικιωμένο ζευγάρι στην Καλαμαριά, όχι μόνο έβλεπαν και άκουγαν όσα γίνονταν αλλά δεν ήταν λίγες οι φορές που είχαν παρέμβει ζητώντας από την ηλικιωμένη να σταματήσει να κακοποιεί τον σύζυγό της και είχαν ειδοποιήσει την αστυνομία προκειμένου να σταματήσει αυτή η κατάσταση.

«Αυτή η κατάσταση κρατάει πολλά χρόνια. Την έχουμε συμβουλέψει σαν γείτονες αλλά αυτό το πράγμα γίνεται τακτικά, τον χτυπάει συνέχεια τον παππού. Εμένα ο άνθρωπος είναι φίλος μου και μου τα έλεγε στο καφενείο. Μου είχε πει ότι φοβάται γιατί τον χτυπούσε τον παππού», ανέφερε ο κ. Ανδρέας, γείτονας και φίλος του ηλικιωμένου.

«Τον χτυπούσε παντού, όπου έβρισκε. Υπάρχει μια ιστορία από το παρελθόν με εξωσυζυγική σχέση, πριν από 70 χρόνια, η οποία βγαίνει τώρα. Έτσι τουλάχιστον ξέρουμε. Τον χτυπάει πολλά χρόνια τώρα, ακούγαμε συνέχεια φωνές στην γειτονιά», δήλωσε.

Όπως είπε στη συνέχεια ο γείτονας του ζευγαριού, «χθες τον σακάτεψε στο ξύλο. Έχουμε φωνάξει την αστυνομία στο παρελθόν και την έχουμε πιάσει να της μιλήσουμε. Η γυναίκα το κάνει για εκδίκηση και αυτό πρέπει να σταματήσει».

Στο μεταξύ η ηλικιωμένη γυναίκα οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 89χρονη είπε στο δικαστήριο πως «παλιά τον χτυπούσα, δεν τον έδειρα και του σκοτωμού».

Η ηλικιωμένη γυναίκα, σύμφωνα με την ποινική δίωξη που της απαγγέλθηκε, κατηγορείται για σωματική βλάβη σε βάρος του συζύγου της και έκθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, την αστυνομία ενημέρωσε χθες, Δευτέρα, γειτόνισσα του ζευγαριού που γνώριζε την κατάσταση, άκουσε φωνές και φασαρία. Η ίδια φέρεται να είπε στις Αρχές ότι γνώριζε όσα διαδραματίζονται και χθες φώναζε στην ηλικιωμένη να σταματήσει, αλλά εκείνη, όπως ανέφερε, δεν απάντησε και συνέχισε να τον χτυπάει.

Σημειώνεται ότι έχει γίνει μήνυση του 90χρονου στο αστυνομικό τμήμα Καλαμαριάς, σύμφωνα με την οποία ο ίδιος υφίσταται κακοποιητική συμπεριφορά εδώ και δέκα χρόνια, κι ότι τα τελευταία δύο 24ωρα δεν τον σιτίζει.

Εκδικητική Πορνογραφία: Από πλημμέλημα μετατρέπεται σε κακούργημα με νέα διάταξη στον ποινικό κώδικα

Η 89χρονη αφέθηκε ελεύθερη καθώς το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά της για αναβολή και ήρε την κράτησή της. Επιστρέφοντας στο σπίτι της, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της, δεν θέλησε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση στους δημοσιογράφους. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 90χρονος σύζυγός της φιλοξενείται από συγγενικό του πρόσωπο ενώ το ζευγάρι έχει έναν γιο που ζει στο εξωτερικό.

«Όλη η εικόνα είναι πολύ μικρότερη από αυτήν που αποδίδεται. Υπήρξαν κάποια περιστατικά στο παρελθόν. Θεωρεί αδιανόητο ότι δεν έχει δώσει στο σύζυγό της φαγητό», ανάφερε, μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος 89χρονης γυναίκας, Τριαντάφυλλος Περβίζος, υπογραμμίζοντας ότι κάποιες κατηγορίες τις αποδέχεται και κάποιες άλλες όχι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο δικηγόρος: