Ύστερα από ενέργειες του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, εστάλησαν τρόφιμα σε πολύτεκνους τριών ακριτικών νησιών και συγκεκριμένα στη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες των πολυτέκνων των νησιών.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η αποστολή των προϊόντων ήρθε έπειτα από ανταπόκριση του Μαξίμου σε αρχική επιστολή του Συλλόγου Πολυτέκνων στην οποία εξέφραζαν τις ανάγκες τους.

Ο Σύλλογος με  ανακοίνωσή του ευχαριστούν τον Διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη για την επίτευξη της προσπάθειας καθώς και το στέλεχος της ΝΔ, Πίστη Κρυσταλλίδου:

Στην ανακοίνωση τους τονίζουν: «Οι ακριτικές πολύτεκνες οικογένειες στεκόμενοι θεματοφύλακες στα ακριτικά νησιά μας, σας ευχαριστούν και σας θεωρούν συμπαραστάτες στον καθημερινό δύσκολο αγώνα τους!»

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους: «Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι σήμερα παραλάβαμε περίπου έξι (6) τόνους τρόφιμα πρώτης ανάγκης ( ελαιόλαδο, γάλα, αλεύρι, ζυμαρικά, ρύζι και όσπρια) κατόπιν αιτήσεώς μας στο Γραφείο του Πρωθυπουργού μας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα παραπάνω αγαθά θα μπορέσουν να καλύψουν ανάγκες των πολύτεκνων οικογενειών και στα τρία νησιά μας. Η επίτευξη αυτής της προσπάθειας δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την βοήθεια και στήριξη της Γενικής Γραμματείας Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας κας Πίστης Κρυσταλλίδου και του Διευθυντή του Πρωθυπουργικού Γραφείου κου Γρηγορίου Δημητριάδη.

Οι ακριτικές πολύτεκνες οικογένειες στεκόμενοι θεματοφύλακες στα ακριτικά νησιά μας, σας ευχαριστούν και σας θεωρούν συμπαραστάτες στον καθημερινό δύσκολο αγώνα τους! Ελπίζουμε στην συνέχεια της άριστης συνεργασίας μας καθ’ όλη την πορεία του αγώνα μας».