Το κατάφερε και αυτό: Γι’ αυτό αποθεώθηκε από τους βουλευτές της ΝΔ ο Γιώργος Παπανδρέου

(GERMANY OUT) Ministerpr?sident Giorgos Andrea Papandreou (GRE) w?hrend einer Pressekonferenz anl?sslich seines Besuches in Berlin (Photo by snapshot-photography/ullstein bild via Getty Images)

Σίγουρα δεν το περίμενε ούτε ο ίδιος. Σίγουρα όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στη βουλή και είδαν τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να χειροκροτούν τον Γιώργο Παπανδρέου έμειναν με τον στόμα ανοιχτό.

Τι συνέβη και για ποιο λόγο ο πρώην πρωθυπουργός γνώρισε την αποθέωση από την κυβερνητική πλειοψηφία;

Μια τοποθέτηση του αρκούσε. Διαβάστε στο ρεπορτάζ του «Βηματοδότη» τι ακριβώς είπε:

Σπανίως ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κάνει παρεμβάσεις στη Βουλή. Χθες όμως πήγε στο Κοινοβούλιο για ένα και μοναδικό σκοπό. Θέλησε να κάνει παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού που αφορά τη λειτουργία των μουσείων.

Ο πρώην πρωθυπουργός (οποίος είχε διατελέσει και υπουργός Πολιτισμού) υπερασπίστηκε τη ρύθμιση που προβλέπει μακροχρόνιο δανεισμό, έως και 50 έτη, μουσειακών συλλογών τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι στις αποθήκες των ελληνικών μουσείων βρίσκονται χιλιάδες αντικείμενα μεγάλης πολιτιστικής αξίας.

Όταν τελείωσε την παρέμβασή του τον περίμενε μία έκπληξη. Οι βουλευτές της ΝΔ άρχισαν να τον χειροκροτούν, κάτι που τον αιφνιδίασε ευχάριστα. Να σημειωθεί ότι κατά της επίμαχης ρύθμισης έχει τοποθετηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Follow us :