Ο Παναθηναϊκός νίκησε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την 2η αγωνιστική των πλέι-οφ της Super League και πλέον η ομάδα του Ρουί Βιτόρια είναι στο «κόλπο» για την 2η θέση του πρωταθλήματος που δίνει το εισιτήριο για τον 2ο προκριματικό του Champions League.
Η Μπενφίκα και ο Παναθηναϊκός
Ο Ρουί Βιτόρια έχει ξανά αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, ως αντίπαλος με την Μπενφίκα για την φάση των ομίλων του Champions League την σεζόν 2018/19 όπου την κέρδισε και στο «Ντα Λουζ» και στο ΟΑΚΑ.
Στην
Στην Πορτογαλία κέρδισε με σκορ 1-0 με γκολ του Αλεχάντρο Γκριμάλντο στο 88′, ενώ στην Αθήνα κέρδισε με 2-3 με τα γκολ των «Αετών» να τα σκοράρουν ο Γκριμάλντο (15′), Άλφα Σεμέντο (74′) και Χάρις Σεφέροβιτς (6′) ενώ για την «Ένωση» σκόρερ χρίστηκε ο Βίκτωρ Κλωναρίδης (53′, 63′).
Η μοίρα έμελλε για τον Πορτογάλο τεχνικό να αντιμετωπίσει ξανά τους «κιτρινόμαυρους» με τον Παναθηναϊκό, που τον έφερε στην τεχνική ηγεσία στα τέλη Οκτωβρίου.
Στην πρώτη αναμέτρηση για το ελληνικό πρωτάθλημα απέναντι στην ΑΕΚ, ο προπονητής του Παναθηναϊκού αντιμετώπισε τον «Δικέφαλο» στο ΟΑΚΑ, κερδίζοντας τον με 1-0, χάρης στο γκολ του Ιωαννίδη με πέναλτι που κέρδισε ο Φακούντο Πελίστρι.
Στην δεύτερη φορά που βρήκε στο δρόμο του τους «κιτρινόμαυρους« ήταν και πάλι εντός έδρας όπου επικράτησε με σκορ 3-1. Σκόρερ για τους «πράσινους» ήταν ο Μαξίμοβιτς (17′), Τζούρισιτς (80′) και Γερεμέγεφ (88′) ενώ για την ΑΕΚ είχε ισοφαρίσει ο Μουκουντί στο (47′).