Παράσταση για έναν ρόλο ήταν ο δεύτερος ημιτελικός του κυπέλλου Γερμανίας, στον οποίο η Ντόρτμουντ διέλυσε με 5-0 την Χόλσταϊν Κίελ και θα αντιμετωπίσει στον τελικό την Λειψία.
Η Ντόρτμουντ δεν είχε διάθεση για αστεία και παρότι έπαιξε χωρίς τον Έρλινγκ Χάαλαντ «καθάρισε» την πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο.
Τα πάντα τελείωσαν από το πρώτο ημίχρονο, όπου η Μπορούσια έκανε πραγματικά επίδειξη δύναμης. Δύο γρήγορα γκολ από τον Ρέινα (16’, 23’) τελείωσαν το… όνειρο των φιλοξενούμενων, που έγινε εφιάλτης.
Στο ημίχρονο ο δείκτης του σκορ είχε πάει ήδη στο 5-0 από τα τέρματα των Ρόις (26’), Αζάρ (32’), Μπέλινγχαμ (42’) με την Ντόρτμουντ να σηκώνει το… πόδι από το γκάζι και το σκορ να μην αλλάζει ως το τέλος.