Τους λόγους που ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχει βάσιμες ελπίδες να αποκτήσει τον Νίκολας Λαπροβίτολα εξηγεί η εφημερίδα «El Mundo Deportivo». Το ρεπορτάζ δεν αναφέρεται ευθέως στον πρωταθλητή Ελλάδας, αλλά οι προϋποθέσεις που θέτει πληρούνται από αυτόν.

Το συμβόλαιο του Λαπροβίτολα με τη Ρεάλ λήγει τον Ιούνιο και ο Αργεντινός έχει ενημερωθεί ότι δεν υπολογίζεται για τη νέα σεζόν. Οπότε, ο 30χρονος γκαρντ είναι ανοιχτός σε προτάσεις.

Το δημοσίευμα εξηγεί ότι ο Λαπροβίτολα δεν έχει σε προτεραιότητα το οικονομικό γιατί προέρχεται από πλούσια οικογένεια στην Αργεντινή. Μητέρα του είναι η δημοφιλής Αργεντινή πολιτικός της Αριστεράς, Μαργαρίτα Στόλμπιζερ, η οποία έχει μεταβιβάσει σεβαστή περιουσία στον γιο της. Άρα, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ του χαμηλού μπάτζετ ελπίζει ότι ο Λαπροβίτολα δεν θα δελεαστεί από τις υψηλές προσφορές που θα έχει.

Για τον Αργεντινό άσο το σημαντικό είναι να ενταχθεί σε μία ομάδα που θα αναλάβει ηγετικό ρόλο. «Έχει μία ιδιαίτερη προσωπικότητα. Χρειάζεται το κατάλληλο περιβάλλον, έναν δεσμό που δεν είναι πάντα εύκολος να δημιουργηθεί. Όταν νιώθει εμπιστοσύνη, είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους καλύτερους πλέι μέικερ στην Ευρώπη» επισημαίνει στην εφημερίδα άτομο κοντά στον Λαπροβίτολα.

Αναμφίβολα, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μπορεί να τον χρίσει ηγέτη πιο εύκολα από κάθε άλλο κλαμπ στην Ευρώπη και είναι μία παραδοσιακή δύναμη της EuroLeague με μεγάλη φήμη που προσελκύει καλούς παίκτες ακόμη κι όταν η ομάδα είναι στα κάτω της.

Επίσης, η γυναίκα του Λαπροβίτολα θα γεννήσει σύντομα το πρώτο τους παιδί. Κατά συνέπεια, ο Λαπροβίτολα θα προτιμήσει μία πόλη με ασφάλεια και ποιότητα ζωής για την οικογένειά του. Συνθήκες που παρέχει η Αθήνα σε έναν καταξιωμένο αθλητή.Filathlos.gr