Έτοιμη να αναλάβει κι άλλες πρωτοβουλίες για να δώσει λύσεις σε ζητήματα που αφορούν τη Διπλή Ανάπλαση και έχουν «κολλήσει» είναι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η κάλυψη του κόστους της εκπόνησης των προμελετών για το αθλητικό κέντρο του Ερασιτέχνη στον Βοτανικό ήταν δηλαδή μόνο μία ενέργεια.

Ο Γιάννης Αλαφούζος είχε ενημερωθεί για την κωλυσιεργία στις επαφές μεταξύ του Ερασιτέχνης και της ΑΕΠ Ελαιώνα που εκπροσωπεί την Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς και αποφάσισε να παρέμβει. Με τον τρόπο του θεωρεί ότι θα ξεμπλοκάρει τις εξελίξεις και θα δώσει το στίγμα και στους άλλους εμπλεκόμενους για να επιταχύνουν.

Διότι είναι γεγονός πως η διαπραγμάτευση που έχει καθυστερήσει πιο πολύ από κάθε άλλη, αφορά το αθλητικό κέντρο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Επειδή ο σύλλογος ζητά αναπροσαρμογή των προδιαγραφών του, οι προηγούμενες μελέτες αχρηστεύονται και πρέπει να αντικατασταθούν. Όμως, οι τράπεζες ενεργούν με βραδύτητα και προκάλεσαν την παρέμβαση του Αλαφούζου.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι ο Ερασιτέχνης δεν ήταν ενήμερος για την πρωτοβουλία του Αλαφούζου και ουσιαστικά την έμαθε από τα ΜΜΕ!Filathlos.gr