Βούλα Αρσένη – Λάμπρου: Να συμβάλλουμε όλοι ενεργά στην πυροπροστασία του δάσους Θεοκλήτου στα Βριλήσσια
Βούλα Αρσένη – Λάμπρου: Να συμβάλλουμε όλοι ενεργά στην πυροπροστασία του δάσους Θεοκλήτου στα Βριλήσσια

Η υποψήφια δήμαρχος Βριλήσσιων Βούλα Αρσένη – Λάμπρου, συνοδευόμενη από κλιμάκιο υποψηφίων του συνδυασμού Βριλήσσια Πορεία Ευθύνης, επισκέφτηκε την Τετάρτη 12 Ιουλιου, στις 14.30, το αρχηγείο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλήσσιων, το οποίο εδρεύει στον χώρο της πρώην Ναυτικής βάσης.

Το κλιμάκιο της παράταξης ενημερώθηκε, από τον υπεύθυνο Αλέκο Κοντομάρη και τον συνεργάτη του Στέλιο Ανεμογιάννη, για την κατάσταση η οποία επικρατεί εν όψει της επικινδυνότητας της παρούσας περιόδου λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

«Δυστυχώς η έλλειψη προγραμματισμού για ενίσχυση με εποχικό προσωπικό, αλλά και εθελοντές (μόνον τα μέλη του συλλόγου «Βριλησσός» παραμένουν σταθερά στην εθελοντική συμμετοχή τους), όπως κάθε φορά γινόταν εδώ και χρόνια, προκειμένου να συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην προστασία του δάσους του Θεοκλήτου, δημιουργεί ανασφάλεια τόσο στους εναπομείναντες εργαζόμενους όσο και στους κατοίκους» σημειώνει η υποψήφια δήμαρχος και προσθέτει:

«Ο κίνδυνος των πυρκαγιών είναι τεράστιος λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Τα μέλη του συνδυασμού Βριλήσσια Πορεία Ευθύνης, προκειμένου να συμβάλλουν εμπράκτως στην πυροπροστασία του δασικού πνεύμονα της πόλης μας, συμμετέχουν ενεργά σε βάρδιες οι οποίες ήδη ξεκίνησαν από το βράδυ της ίδιας ημέρας και θα συνεχιστούν και στη διάρκεια της μεσημεριανής ώρας, όπου επίσης είναι επικίνδυνη ζώνη, κάθε εβδομάδα για όσο χρειάζεται».

Η επικεφαλής του συνδυασμού Β. Αρσένη – Λάμπρου κάνει έκκληση στους κατοίκους του Δήμου να δηλώσουν την ενεργή συμμετοχή τους στη διαμόρφωση του προγράμματος φύλαξης του δάσους.

«Είμαστε ενεργοί πολίτες, έχουμε ηθική υποχρέωση, πέραν του κενού που έχει δημιουργηθεί αυτή τη φορά, για την ασφάλεια της πόλης μας, να σταθούμε δίπλα στους πυροσβέστες μας. Έχει αποδειχθεί ότι στις κρίσεις οι Βριλησσιώτες είναι παρόντες δυναμικά. Εμείς, ως συνδυασμός Βριλήσσια Πορεία Ευθύνης,είμαστε έτοιμοι για την ανασυγκρότηση, ενίσχυση και εκσυγχρονισμό της Πολιτικής Προστασίας μας, ώστε να μην επαφίεται η πόλη στις φιλότιμες και μεμονωμένες προσπάθειες λίγων ανθρώπων, που ηρωικά προσπαθούν με πολύ αξιοπρέπεια. Είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό και σας ευχαριστούμε και, παραμένουμε δίπλα σας ενεργά»