1η εθελοντική αιμοδοσία σχολείων Νέας Ερυθραίας
1η εθελοντική αιμοδοσία σχολείων Νέας Ερυθραίας

1η Εθελοντική Αιμοδοσία – Τους γονείς των παιδιών που φοιτούν στα 1ο, 2ο Νηπιαγωγείο και 3ο Νηπιαγωγείο καθώς και στα 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας, καλούν οι διοργανωτές της 1η Εθελοντικής Αιμοδοσίας, που είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 2 Απριλίου και ώρες 10.00 – 13.00, στον χώρο του 1ου Νηπιαγωγείου Νέας Ερυθραίας.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει “1n ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ Σύμπραξη σχολείων N. Ερυθραίας Δίνω αίμα χαρίζω μια ζωή Ημέρα αιμοδοσίας:

 

Κυριακή 02/04 Ώρα 10:00 13:00 1o Νηπιαγωγείο N. Ερυθραίας”

 

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά πρέπει «να ενωθούμε για αυτόν τον σημαντικό σκοπό», στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

Ήδη με πρωτοβουλία του 1ου Νηπιαγωγείου Νέας Ερυθραίας και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, έχει δημιουργηθεί τράπεζα αίματος για όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας που μπορεί κάποια στιγμή να χρειαστούν αίμα. Έχοντας αυτό σαν βασική επιδίωξη, το 1ο Νηπιαγωγείο πραγματοποίησε επαφή με το νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφίας και δημιουργήθηκε καρτέλα αιμοδότη του φορέα (ως σχολική μονάδα) και ξεκίνησε η διαδικασία οργάνωσης της εθελοντικής αιμοδοσίας.

 1η εθελοντική αιμοδοσία σχολείων Νέας Ερυθραίας
1η εθελοντική αιμοδοσία σχολείων Νέας Ερυθραίας

 

 

Η τράπεζα αίματος αφορά τους γονείς και τα παιδιά που φοιτούν σε όλα τα σχολεία της Νέας Ερυθραίας τα οποία θα συμμετάσχουν στην δράση.

Το νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφίας για να στείλει κινητή μονάδα αιμοδοσίας χρειάζεται την πιθανή συμμετοχή τουλάχιστον 50 ατόμων, τονίζουν οι διοργανωτές και προσθέτουν: «Πιστεύετε ότι μπορούμε να το καταφέρουμε; Θα μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε 50 πιθανούς αιμοδότες; Διαδώστε το μήνυμα όπως θα το διαδώσουμε και εμείς σε όλους, σε φίλους, συγγενείς και φυσικά σε όλα τα όμορα σχολεία μας και την τοπική κοινωνίας.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά από το να δωρίζεις ζωή σε κάποιον που το χρειάζεται και κανένα πιο σημαντικό μάθημα ζωής για τα παιδιά μας.

Αν θέλετε να συμμετέχετε στην εθελοντική αιμοδοσία, παρακαλώ ενημερώστε μας και συμπληρώστε την δήλωση πρόθεσης συμμετοχής».

Η φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής, βρίσκεται εδω