Η  Νέα Δημοκρατία προηγείται 8,5 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ  στη  νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για το  Open. Το  κυβερνών κόμμα καταγράφει άνοδο για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες.

Συγκεκριμένα, στην  πρόθεση  ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 31,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,6%, ενώ τρίτη δύναμη είναι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 12,7%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,3%, η Ελληνική Λύση με 4,6% και το ΜέΡΑ25 με 3,5%. Το  ποσοστό των αναποφάσιστων που αγγίζει το 12,5%.

Στις εκτιμήσεις για τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει θετικό ποσοστό 37%, ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο 29% και ο Νίκος Ανδρουλάκης στο 27%. Ακολουθούν Δημήτρης Κουτσούμπας, Γιάνης Βαρουφάκης και Κυριάκος Βελόπουλος με 19%, 17% και 10% αντίστοιχα. Μάλιστα, στην ερώτηση: «Ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό;», το 36% απαντά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 25% τον Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης, στην ερώτηση: «Εκτιμάτε ότι η συνάντηση Μητσοτάκη-Μπλίνκεν και η ομιλία στο Κογκρέσο βοηθούν πολύ, αρκετά, λίγο, ή καθόλου την ασφάλεια της χώρας;», οι πολίτες απαντούν 30% «αρκετά», 16% «πολύ» και 14% «λίγο» ενώ το 29% εκτιμά ότι δεν βοήθησε καθόλου. Παράλληλα, σε ποσοστό 69% οι ερωτηθέντες εκτιμούν ότι οι προκλήσεις Ερντογάν θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα και μόνο 18% πιστεύει ότι δεν θα έχουν συνέχεια.