Οι κοριοί έφτασαν και στην Ελλάδα και παίρνουν διαστάσεις επιδημίας απειλώντας την υγεία μας.
Οι κοριοί έφτασαν και στην Ελλάδα και παίρνουν διαστάσεις επιδημίας απειλώντας την υγεία μας.

Οι κοριοί έφτασαν και στην Ελλάδα και παίρνουν διαστάσεις επιδημίας απειλώντας την υγεία μας.

Πριν λίγες ημέρες, η είδηση για ένα ξενοδοχείο στην Αττική που έκλεισε εξαιτίας των κοριών έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

 

Αυτή η είδηση αποκάλυψε πως το πρόβλημα της εμφάνισης των κοριών έφτασε και στην Ελλάδα, ελλοχεύοντας κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Οι κοριοί δε φαίνεται να έχουν πάρει ενδημικές διαστάσεις, όπως στη Γαλλία, όμως οι επιδημιολόγοι δεν αποκλείουν να μιλάμε σύντομα για επιδημία και στη χώρα μας, καθώς η κλιματική αλλαγή, ο καλός καιρός και οι υψηλές θερμοκρασίες βοηθούν την εμφάνιση, την ανάπτυξη αλλά και την επιβίωση των κοριών.

Τι είναι οι κοριοί;

Οι κοριοί είναι ένα είδος εντόμων που τρέφονται με ανθρώπινο αίμα, τις περισσότερες φορές
κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι κοριοί περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σε σκοτεινά και κρυφά σημεία ενώ τις περισσότερες φορές, θα τους βρείτε σε διάφορα σημεία του σπιτιού όπως τα στρώματα, τα χαλιά, τα πατάκια, τα ρούχα, οι αποσκευές, τα κρεβάτια, οι ντουλάπες, τα ξύλινα πατώματα και άλλα.

Υγεία και κοριοί 

Ο άνθρωπος είναι ιδανικός οργανισμός για τα γεύματα των κοριών οι οποίοι τρέφονται χωρίς να γίνονται αντιληπτοί. Τα τσιμπήματα των κοριών μπορούν να προκαλέσουν διάφορες επιπτώσεις στην υγεία, συμπεριλαμβανομένων δερματικών εξανθημάτων, κοκκινίλων, φουσκαλών, ψυχολογικών επιδράσεων και αλλεργιών. Επιπλέον, ορισμένοι εντοπίζουν έντονο κνησμό, κούραση και πυρετό.

Πως θ’ αντιμετωπίσετε τους κοριούς

Ο καλύτερος τρόπος για να εμποδίσετε την είσοδο των κοριών στο σπίτι σας είναι να φράξετε τις πόρτες και τα παράθυρα. Φροντίστε να είστε επιμελείς με την καθαριότητα, να προσέξετε τα υπολείμματα τροφών και την υγρασία, να χρησιμοποιήσετε αποτρεπτικά και να επιδιορθώσετε ρωγμές στους τοίχους, το δάπεδο και την οροφή. Αν εντοπίσετε κοριούς, αντικαταστήσετε το στρώμα σας. Τέλος, να θυμάστε πως οι κοριοί τρέφονται με το αίμα θηλαστικών, οπότε και τα κατοικίδια σας ενδέχεται να κινδυνεύουν ή να φιλοξενούν κοριούς στο τρίχωμα τους.

Πως αποφεύγετε το τσίμπημα των κοριών με αιθέρια έλαια

Τα αιθέρια έλαια βοηθούν στην αποφυγή αλλά και την αντιμετώπιση του τσιμπήματος των
κοριών καθώς έχουν εντομοαπωθητική δράση. Όχι μόνο εμποδίζουν το τσίμπημα των κοριών αλλά καταπραΰνουν και την πληγείσα περιοχή μετά το τσίμπημα του κοριού. Τα πιο δημοφιλή και αποτελεσματικά αιθέρια έλαια είναι η σιτρονέλα, το έλαιο tea tree και το έλαιο λεβάντας.
Ένας καλός τρόπος με τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αιθέρια έλαια για να απωθήσετε τους κοριούς και τα τσιμπήματα τους είναι να δημιουργήσετε ένα σπρέι που θα ψεκάσετε πάνω σας αλλά και σε αντικείμενα.

Βρείτε τα πιο αποτελεσματικά προϊόντα για την αντιμετώπιση των κοριών στο DPharmacy, το πληρέστερο online φαρμακείο.