Σύλλογος Γονέων 10ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου - '' Ως εδώ και μη παρέκει… Δεν θα παίζει κανείς με την ασφάλεια και τις ζωές των παιδιών μας! ''
Σύλλογος Γονέων 10ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου - '' Ως εδώ και μη παρέκει… Δεν θα παίζει κανείς με την ασφάλεια και τις ζωές των παιδιών μας! ''

O Δήμος Αμαρουσίου ακούει …;

Αγανακτισμένοι οι γονείς των μαθητών του 10ου Δημοτικού σχολείου Αμαρουσίου , επισημαίνουν για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα εργασιών προς αποκατάσταση όλων των κακοτεχνιών του προαύλιου χώρου του σχολείου.

Ασφάλεια στους χώρους του Σχολείου.
Το σχολείο ως χώρος πνευματικής και ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών, οφείλει να είναι ένας ασφαλής χώρος, στον οποίο όλοι οι μαθητές και όλες οι μαθήτριες θα απολαμβάνουν απρόσκοπτα τα αγαθά της γνώσης και τη χαρά της συνύπαρξης.
Ως εκ τούτου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα κι έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα την ασφαλή παραμονή και την προστασία όλων των μαθητών και εκπαιδευτικών στους χώρους του Σχολείου μας κατά τις ώρες λειτουργίας του, συνέταξε σχετική τεχνική έκθεση, με την βοήθεια γονέων Μηχανικών του Σχολείου, για τα χρόνια ζητήματα που αφορούν στη συντήρηση του σχολικού κτιρίου, η οποία και προωθήθηκε με επιστολή του Διευθυντή του Σχολείου μας και με τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου του Συλλόγου Διδασκόντων, στην αρμόδια Διεύθυνση του Δήμου τον Ιούνιο του 2023.
Η εν λόγω έκθεση καταγράφει λεπτομερώς την σημερινή κατάσταση καταδεικνύοντας όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και περιγράφει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες αποκατάστασης, ώστε να επιβοηθηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο το έργο του Δήμου.
Ο Δήμος φάνηκε να ανταποκρίνεται σχετικά γρήγορα στο αίτημά μας, γεγονός το οποίο μας γέμισε ελπίδα ότι κάτι ουσιαστικό θα γίνει. Δυστυχώς οι επεμβάσεις που έγιναν ήταν ελάσσονος σημασίας και δεν ικανοποίησαν τις ανάγκες ασφάλειας.
Το ίδιο αίτημα επαναλήφθηκε και στις 18-9-2023 με επιστολή του Διευθυντή του Σχολείου μας προς την αρμόδια υπηρεσία.
Την ίδια ημέρα συνέβη ένα ατύχημα στο σχολείο μας με μαθήτρια που χτύπησε κατά τη διάρκεια του διαλείμματος σε σημείο πολύ επικίνδυνο με υψομετρική διαφορά 25 εκατοστών από τον υπόλοιπο προαύλιο χώρο (χαντάκι), με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι της και να χρειαστεί να το τοποθετήσει σε γύψο για αρκετό χρονικό διάστημα.
Η Δ/νση του σχολείου ενημέρωσε την αρμόδια υπηρεσία για το ατυχές συμβάν και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έστειλε επιστολή κατά την οποία επισημαίνει για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα εργασιών προς αποκατάσταση όλων των κακοτεχνιών του προαύλιου χώρου του σχολείου.
Επειδή :
• Γνωρίζουμε καλά όλοι μας ότι δεν έτυχε…
• Γνωρίζουμε καλά όλοι μας ότι τα σχολεία που φοιτούν τα παιδιά μας μόνο ασφαλή δεν είναι…
• Γνωρίζουμε καλά όλοι μας ότι εδώ και χρόνια τα σχολεία λειτουργούν με ψίχουλα…
Δεν δεχόμαστε να είναι στοιχείο της καθημερινότητας των παιδιών και των εκπαιδευτικών μας ο κίνδυνος και η έλλειψη ποιότητας.
Απαιτούμε σχολεία ασφαλή, θωρακισμένα και σύγχρονα.
Έχουμε ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας.
Δε φταίει η «κακιά στιγμή». Φταίει που οι ανάγκες και η ασφάλεια των παιδιών μας αντιμετωπίζονται ως κόστος
Ως εδώ και μη παρέκει…
Δεν θα παίζει κανείς με την ασφάλεια και τις ζωές των παιδιών μας!
Σημείωση: Σας παραθέτουμε και φωτογραφικό υλικό από την παρούσα κατάσταση στον προαύλιο χώρο, με τα σημεία που χρήζουν άμεσης διόρθωσης, επισκευής και αποκατάστασης.
Με εκτίμηση,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου.