Ημερομηνία έναρξης: 28.1.2023

Το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής για παιδιά του Δήμου Βριλησσίων ξεκινάει πάλι μετά από 2μιση χρόνια αναστολής λειτουργίας  λόγω covid-19 .

Ημέρα διεξαγωγής Σάββατο 1.4.2023 πρωί δύο τμήματα 09:30 -10:30 ( 6-8 ετών ) και 10:30-11:30 ( 9- 12 ετών)

Στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βριλησσίων ( Κισσάβου 11) .

Αυτή τη φορά ζαχαροπλάστισσες και μαγείρισσες είναι ομάδα γιαγιάδων του ΚΑΠΗ Βριλησσίων που  θα μάθουν τα  παιδιά παραδοσιακά γλυκά και φαγητά μέσα από βιωματικό εργαστήριο, επιστρέφοντας στα αγνά Ελληνικά γλυκά και φαγητά σε μία προσπάθεια διατήρησης της κληρονομιάς μας.

Μέσα από αυτά τα εργαστήρια στοχεύουμε να καλλιεργήσουμε την παρατήρηση, την ευαισθησία, τη δημιουργικότητα, τη συμμετοχή των παιδιών .

Να γνωρίσουν τα υλικά και τις τεχνικές που χρησιμοποιούσαν οι μάγειρες και ζαχαροπλάστες αλλά και οι γιαγιάδες και παππούδες τα παλαιά χρόνια που δεν είχαν τις σημερινές ευκολίες.

Να γνωρίσουμε σύγχρονα και παλιά επαγγέλματα και να αναπτύξουμε διάφορες ιδέες χρησιμοποιώντας υλικά.

Να καλλιεργήσουμε συγκεκριμένες δεξιότητες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την υγιεινή διατροφή μας χωρίς συντηρητικά και ζάχαρη.

Κατά διαστήματα θα συμμετέχουνε και σεφ Αρχιζαχαροπλάστες από την Ελληνική Ακαδημία Αρχιμαγείρων Αρχιζαχαροπλαστών ώστε να συνδυάζεται και να συγκρίνονται οι μέθοδοι του τότε με το σήμερα.

Αυτό το Σάββατο κάνουμε μπάρες δημητριακών!

Τηλ. Συμμετοχής : 210-6135611 (εσωτ.1018)