Γιώργος Ντούρος στο βόρειο τομέα, η υποψηφιότητα που ξεχωρίζει.
Γιώργος Ντούρος στο βόρειο τομέα, η υποψηφιότητα που ξεχωρίζει.

Ο Γιώργος Ντούρος, Υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα Αθηνών με τον Συνδυασμό Αττική

Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση του Γιάννη Σγουρού μας μιλάει για τον εαυτό του και γιατί στηρίζει Γιάννη Σγουρό.

“Έχω μεγαλώσει στο Ηράκλειο Αττικής, πάντα θυμάμαι τον εαυτό μου στα κοινά, από την υποστήριξη των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων ως φοιτητής μέχρι την προώθηση της προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία σήμερα.

Με μεταπτυχιακές σπουδές στα οικονομικά και τις διεθνείς σπουδές, καταλαβαίνω πώς λειτουργεί η οικονομία και μπορώ να αναγνώσω τις αλλαγές στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, που μας επηρεάζουν άμεσα. Ωστόσο, αυτό που με προσδιορίζει περισσότερο είναι η αναγνωρισμένη υπηρεσία μου στο δημόσιο συμφέρον, χωρίς να έχω υπάρξει δημόσιος λειτουργός ή υπάλληλος.

Στις ερχόμενες εκλογές, “κατεβαίνω” υποψήφιος για το Περιφερειακό Συμβούλιο, για τον Βόρειο Τομέα Αθηνών στον Συνδυασμό Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση με τον Γιάννη Σγουρό για να επιτύχω πραγματικές βελτιώσεις σε τρεις συν ένας βασικούς τομείς:

την ενδυνάμωση των επιχειρήσεων, την οικοδόμηση ανθεκτικότητας και την διασφάλιση της διαφάνειας και ως πρόσθετη κατεύθυνση της υποψηφιότητας μου τοποθετώ την προσβασιμότητα των ΑμεΑ.

Για την στήριξη της ανάπτυξης, θα ήθελα να μετατρέψουμε την περιοχή σε κόμβο καινοτομίας, δημιουργώντας επιχειρηματικά πάρκα και επιταχυντές νεοφυών επιχειρήσεων.

Μπορούμε επίσης να αξιοποιήσουμε καλύτερα τα ευρωπαϊκά κονδύλια, διοργανώνοντας εργαστήρια για να βοηθήσουμε τους επιχειρηματίες να έχουν πρόσβαση στη διαθέσιμη υποστήριξη.

Για πάρα πολύ καιρό, αυτή η οικονομικά ζωτικής σημασίας περιοχή της Αττικής, ειδικά κάποιοι δήμοι ή συνοικίες της, έχει παραμεληθεί και ξεχαστεί.

Ως περιφερειακός σύμβουλος, σκοπεύω να αγωνιστώ για να φέρω εδώ τις επενδύσεις που
χρειάζονται τόσο πολύ. Ο Βόρειος τομέας έχει και δήμους με υψηλό μέσο εισόδημα που
μπορούν να προσελκύσουν τεχνολογικές επενδύσεις, αλλά και δήμους που προσφέρονται για βιομηχανικού ή έστω μεταποιητικού τύπου επενδύσεις.

Συνδυάζει δηλαδή στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν στην συνολική οικονομική ανάπτυξη της Αττικής. Δημιουργώντας νέες, ποιοτικές θέσεις εργασίας, που μπορούν να ανατρέψουν και το brain drain που μαστίζει σε μεγάλο βαθμό την κοινωνία μας.

Όσον αφορά την ανθεκτικότητα, πρέπει να προετοιμαστούμε για τα αναπάντεχα της κλιματικής αλλαγής, με τη μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αποδοτικές υποδομές και διευρυμένους χώρους πρασίνου. Η επένδυση στην διαχείριση αποβλήτων μας κάνει ισχυρότερους.

Η διαφάνεια είναι αδιαπραγμάτευτη. Οι πολίτες πρέπει να βλέπουν με σαφήνεια πώς δαπανάται κάθε ευρώ του προϋπολογισμού. Η πλήρης λογοδοσία στις προμήθειες και τις αποφάσεις είναι απαραίτητη για μια σύγχρονη διοίκηση.

Τέλος, θα ήθελα να υπογραμμίσω την ανάγκη στήριξης της προσβασιμότητας των ΑμεΑ, είναι πολλοί οι τρόποι με τους οποίους η Περιφέρεια μπορεί να συμβάλει σε αυτό το θέμα .

Οι παραπάνω άξονες της υποψηφιότητας μου είναι και ο λόγος για τον οποίο υποστηρίζω τον Γιάννη Σγουρό για Περιφερειάρχη και τον Συνδυασμό Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση.

Προσφέρει την ηγεσία και το όραμα που χρειαζόμαστε για να κάνουμε την Περιφέρεια να λειτουργεί καλύτερα για όλους, όχι μονάχα τους αρεστούς.

Η εμπειρία του, είτε ως νομάρχης Αθηνών, είτε ως περιφερειάρχης Αττικής είναι ασύγκριτη με τους συνυποψηφίους του.

Ας προχωρήσουμε μπροστά με έργα, και όχι με πειραματισμούς άλλους σε καριερίστες της πολιτικής.

Μαζί, μπορούμε να δώσουμε λύσεις που συνδυάζουν την καινοτομία, τη συμμετοχή και τη
βιωσιμότητα.

Στις 8 Οκτωβρίου, μπορείτε να ψηφίσετε για την ουσιαστική αλλαγή, ψηφίστε για τον τόπο σας.

Κάντε τη φωνή του Βόρειου Τομέα να ακουστεί. Υποστηρίξτε μια ανεξάρτητη τοπική
αυτοδιοίκηση που θα κάνει πράγματα.