Μια πολύ σημαντική είδηση επεφύλασσε η συνέντευξη του Άγγελου Παπανικολάου σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό. Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΟΚ αποκάλυψε πως η Ελλάδα θα διεκδικήσει την ανάληψη του Eurobasket 2025, αλλά και την διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 3Χ3 κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη διαδικασία των εκλογών της ομοσπονδίας και όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες, ενώ τοποθετήθηκε και για το θέμα του προπονητή στην «γαλανόλευκη».

Αρχικά είπε: «Έχει πολλά επεισόδια και πολλές προσφυγές στα δικαστήρια από μια κατεύθυνση. Εδώ φτάσαμε να λέμε ότι είναι νόμιμη η διοίκηση κυρίου Χριστοδούλου που δεν είχε καν πλειοψηφία. Η μειοψηφία ήθελε να επιβάλλει ότι είναι πλειοψηφία. Αυτό είναι πρωτόγνωρο».

Για την κατάσταση ενόψει εκλογών: «Οι εκλογές θα γίνουν, γιατί να μην γίνουν; Ποιος δεν τις θέλει; Είδαμε μια ανακοίνωση του κυρίου Λιόλιου ότι θα προσφύγει κατά των εκλογών. Ποιος δεν θέλει εκλογές; Το καταστατικό της ΕΟΚ ορίζει ότι εκλογές γίνονται με φυσική παρουσία. Για να παρθεί μια απόφαση χρειάζεται παρουσία 11 μελών που είναι πλειοψηφία. Είναι βασικές αρχές. Τώρα ξεφεύγουμε και πάμε σε παράλογα πράγματα. Αν χρησιμοποιείς άλλες μεθόδους όπως η δικαιοσύνη και αυτή σε καταδικάσει δεν μπορείς να φωνάζεις, καταντάς γραφικός».

Για το γιατί έγιναν ηλεκτρονικά οι εκλογές στις υπόλοιπες ομοσπονδίες: «Ήταν επιλογή των ομοσπονδιών με απόφαση της γενικής συνέλευσης. Τελευταία αυτή του ΣΕΓΑΣ να γίνουν ηλεκτρονικά. Για εμάς το καταστατικό ορίζει εκλογές με φυσική παρουσία, διαφορετικά με γενική συνέλευση. Υποχρεωτική είναι η φυσική παρουσία. Οποιαδήποτε άλλη τροποποίηση θέλει απόφαση γενικής συνέλευσης».

Για τους λόγους που δεν προχωράει η διαδικασία: «Το ζήτημα είναι τι φταίει πάντα. Δεν μπορεί να ξεκινάμε πάντα να πηγαίνουμε σε διοίκηση Πρωτοδικείου και να προτείνει ο κύριος Λιόλιος τον εαυτό του να τον καταγγέλλουμε και να πηγαίνουμε σε άλλες λύσεις. Μετά να καταλήγει να ψηφίζει τον Χριστοδούλου σε παράνομη διοίκηση. Είναι τραγελαφικά αυτά.

Έχουμε πάει 2-3 φορές στα δικαστήρια και δεν ασχολούμαστε με τα προβλήματα των σωματείων. Το 50% των σωματείων είναι εκτός μητρώου. Ο μοναδικός που μιλάει για το θέμα είμαι εγώ, πρέπει να ανοίξουν τα μητρώα. Θα αποβάλλουμε τα σωματεία από 1η Σεπτέμβρη;»

Για τους λόγους που τα σωματεία δεν κάνουν προσφυγή: «Θα το κάνουν, είναι έτοιμα. Απλά δίνουν χρόνο στην Πολιτεία. Είναι κάποια πράγματα συγκεκριμένα. Όταν ψηφίζετε στις βουλευτικές εκλογές σας ζητάνε φορολογική ενημερότητα; Τα μητρώα είναι μια πολύ καλή διαδικασία και  πρέπει να αφορά τη χρηματοδότηση των σωματείων από την Πολιτεία.

Δεν μπορείς να στερείς το δικαίωμα της ψήφου. Αυτή είναι η ουσία του δικαστηρίου. Οι άλλες ομοσπονδίες έκαναν εκλογές γιατί τα σωματεία δεν προσέφυγαν. Τα 21 σωματεία έχουν δικαιωθεί με προσωρινά μέτρα. Ο κύριος Αυγενάκης δεν ανοίγει το μητρώο να μπουν οι ομάδες να τακτοποιηθούν.

Γιατί δεν το ανοίγει ο κύριος Αυγενάκης; Είμαστε σε μια εποχή ψηφιακής διακυβέρνησης. Το να πηγαίνει κάποιος αρχές Δεκέμβρη να κάνει τα χαρτιά και να μην του επιτρέπουν να ψηφίσει, είναι μια διαδικασία για να καθαρίσουμε τα σωματεία που πρέπει να υπάρχουν ή είναι μια διαδικασία αποκλεισμού;».

Για το Eurobasket: «Εγώ αυτό που έχω να πω είναι πως η κατεύθυνσή ου είναι στα ερασιτεχνικά σωματεία, να κάνουμε εθνικό σχέδιο ανάπτυξης. Μεγάλο μου όνειρο και στόχος είναι το Ευρωμπάσκετ του 2025 να γίνει στην Ελλάδα. Να έχουμε δυνατότητες να το διοργανώσουμε. Ένα ακόμα μεγάλο μου όνειρο είναι να κάνουμε παγκόσμιο πρωτάθλημα 3Χ3 κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης.

Αυτό είναι όνειρο δικό μου να προχωρήσουμε να διοργανώσουμε ένα Ευρωμπάσκετ και ένα παγκόσμιο τουρνουά 3Χ3 και να επιστρέψει η επίσημη αγαπημένη εκί που της αξίζει. Σαφώς και έχει πιθανότητες. Το θέμα είναι η συνεργασία με την πολιτεία. Γήπεδα θα έχουμε, άρα μπορούν να γίνουν είτε αποκλειστικά μόνοι μας είτε σε συνεργασία. Οι 4 πρώτοι όμιλοι να γίνουν σε επαρχιακές πόλεις και η τελική φάση στην Αθήνα. Μπορούμε να χτυπήσουμε την πόρτα της FIBA άμεσα. Είναι στα σχέδιά μου να γίνει άμεσα».

Για το θέμα προπονητή στην Εθνική: «Δεν το γνωρίζω αυτή τη στιγμή. Έχει συμβόλαιο σε ισχύ, αλλά αν αρνηθεί έχουμε εξαίρετους Έλληνες προπονητές. Έχουμε εξαίρετους Έλληνες προπονητές υψηλού επιπέδου. Έχω εμπιστοσύνη στους Έλληνες προπονητές, γίνεται εξαίρετη δουλειά. Έχουμε και εξαίρετους Έλληνες αθλητές».Filathlos.gr