Κορονοϊός – Συναγερμός στην Αγία Παρασκευή: Θετική στον ιό εκπαιδευτικός

Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης: Η απόφαση για τα σχολεία
Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης: Η απόφαση για τα σχολεία

Κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε σε δημοτικό στην Αγία Παρασκευή, ενώ τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

Κορονοϊός - Συναγερμός στην Αγία Παρασκευή: Θετική στον ιό εκπαιδευτικός

Ειδικότερα, θετική στον κορονοϊό- σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ – βρέθηκε εκπαιδευτικός του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας, το άνοιγμα των μονάδων εκπαίδευσης θα γίνει με όλους τους μαθητές και με αυξημένα μέτρα προφύλαξης, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, νωρίτερα, σήμερα, παρείχε διαβεβαιώσεις ότι όλα είναι έτοιμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ενώ σχολίασε και τις αντιδράσεις για τις μάσκες.

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενη στην υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει, η υπουργός τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική βάση. «Οι ειδικοί είναι σαφέστατοι: η μάσκα είναι ασφαλής και είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε για να τους προστατεύσουμε όλους μας – τον εαυτό μας, τους γύρω μας, τους μαθητές μας, τους εκπαιδευτικούς μας, τους γονείς μας, το σπίτι μας. Η μάσκα είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε αυτή τη στιγμή για να συνεχίσουμε τη ζωή μας» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός.