Κρίστη Αγαπητού: Η εκλεκτή της ΝΔ για τον Δήμο Χαλανδρίου
Κρίστη Αγαπητού: Η εκλεκτή της ΝΔ για τον Δήμο Χαλανδρίου

Η Κρίστη Αγαπητού, υποψήφια δήμαρχος Χαλανδρίου, είναι η εκλεκτή που λαμβάνει το «χρίσμα» της ΝΔ προκειμένου να διεκδικήσει τον δήμο.

Η επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιώς, παράλληλα με την επαγγελματική και ακαδημαϊκή της πορεία, εκλέγεται δημοτική σύμβουλος από το 2010.

Μάλιστα, ως αντιδήμαρχος Οικονομικών Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης το 2011, πέτυχε ένα μικρό οικονομικό θαύμα, καταφέρνοντας υπό συνθήκες δραματικής μείωσης των διαθέσιμων πόρων να παραδώσει στην επόμενη δημοτική αρχή πλεόνασμα, ύψους 13 εκατ. ευρώ.

Σήμερα είναι επικεφαλής ενός νέου συνδυασμού, με σύνθημα «Αγαπάμε το Χαλάνδρι», συσπειρώνοντας γύρω της μια ομάδα ικανών στελεχών αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της τοπικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας.

Σημειώνεται ότι από το 2014 στο τιμόνι του Δήμου Χαλανδρίου βρίσκεται ο Σίμος Ρούσσος, o οποίος προέρχεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και είχε την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως εκμεταλλεύτηκε τη διάσπαση της άλλοτε ισχυρής κεντροδεξιάς παράταξης.

Η επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Κρίστη Αγαπητού, υποψήφια δήμαρχος Χαλανδρίου
Η ΝΔ επιχειρεί με την υποψηφιότητα της Κρίστης Αγαπητού να ξανακερδίσει τον πολυπληθέστερο δήμο του Βόρειου Τομέα, που αριθμεί περισσότερους από 100.000 μόνιμους κατοίκους, και δεν στηρίζει τον Χάρη Ρώμα, ο οποίος πάντως αναμένεται να επιμείνει στην υποψηφιότητά του και να κατέλθει ως «αντάρτης».

Η Κρίστη Αγαπητού, η οποία συνδυάζει ένα φρέσκο, σύγχρονο προφίλ, με την τεχνοκρατική επάρκεια και την εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, προτάσσει στην ατζέντα της τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος: το οδικό δίκτυο, τα ανύπαρκτα ή φθαρμένα πεζοδρόμια, την ελλιπή καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων, την ηχορύπανση.

Παράλληλα, η υποψήφια δήμαρχος ακούει τα παράπονα των πολιτών του Χαλανδρίου, που κάνουν λόγο για μια δημοτική αρχή με κομματικές εμμονές, η οποία έχει χάσει την επαφή με τις ανάγκες των πολιτών, αδυνατεί -ή αρνείται- να αξιοποιήσει πόρους και εργαλεία, ώστε να δώσει λύσεις στα θέματα που τους απασχολούν, διαπιστώσεις που ενισχύουν σταθερά το αίτημα για δημοτική αλλαγή στο Χαλάνδρι.

Κρίστη Αγαπητού: Η εκλεκτή της ΝΔ για τον Δήμο Χαλανδρίου
Κρίστη Αγαπητού: Η εκλεκτή της ΝΔ για τον Δήμο Χαλανδρίου