Μαίρη Διακολιού | Κε Αμπατζόγλου , η ανεξαρτησία, αποδεικνύεται στην πράξη με τις πολιτικές μας επιλογές, όχι με τα λόγια''
Μαίρη Διακολιού | Κε Αμπατζόγλου , η ανεξαρτησία, αποδεικνύεται στην πράξη με τις πολιτικές μας επιλογές, όχι με τα λόγια''

Η υποψήφια δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ, Μαίρη Διακολιού, κατηγορεί τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Θεόδωρο Αμπατζόγλου, ότι χρησιμοποιεί διάφορες ταχύτητες και προτεραιότητες στα εκπαιδευτικά ζητήματα του Δήμου, με κομματικά κριτήρια.

Αυτό έγινε αντιληπτό κατά την διαδικασία για την άμεση υλοποίηση της δέσμευσης της δημοτικής αρχής προς τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, σχετικά με την υλικοτεχνική υποστήριξη για την επαναλειτουργία του παιδικού σταθμού εντός του υπουργικού κτηρίου.

Η παράταξη της Μ. Διακολιού συγκρίνει αυτήν τη διαδικασία με τις αποφάσεις του Δήμου σε άλλα σημαντικά θέματα, όπως η μετατροπή του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου της πόλης σε “Πειραματικά σχολεία”. Επιπλέον, υποστηρίζει ότι η διοίκηση έλαβε αόριστες υποσχέσεις από τον υπουργό και για άλλα παρόμοια ζητήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συνδυασμού:

«Στις 30-8-2023 με δελτίο τύπου του Δήμου Αμαρουσίου ενημερωθήκαμε ότι ο Δήμαρχος κ. Αμπατζόγλου συναντήθηκε με τον Υπουργό Παιδείας κ. Πιερρακάκη. Στο ραντεβού αυτό, ο κ. Αμπατζόγλου συμφώνησε ο Δήμος να δώσει πόρους (επισκευές στο κτίριο, προσωπικό, εξοπλισμό), ώστε να επαναλειτουργήσει παιδικός σταθμός στο κτίριο του Υπουργείου, ώστε να εξυπηρετούνται (κατά κύριο λόγο) οι εργαζόμενοι/ νες του Υπουργείου.

Στις 31-8-2023, ο κ. Πιερρακάκης υπέβαλε επίσημα αίτημα στον Δήμαρχο να επαναλειτουργήσει ο σταθμός.
Την αμέσως επόμενη ημέρα, 1-9-2023, η Γεν. Γραμματέας του Δήμου έδωσε εντολή στην Δ/νση τεχνικών Έργων του Δήμου να προβεί σε αυτοψία του χώρου για εκτίμηση της καταλληλότητάς του, η οποία διεξήχθη αυθημερόν (Παρασκευή)!

Στις 4-9-2023 (την επόμενη Δευτέρα), η αρμόδια υπηρεσία είχε συντάξει και υποβάλει την Έκθεση Αυτοψίας.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 5-9-2023, δηλαδή ούτε μία εβδομάδα μετά το ραντεβού αυτό, εισάγεται θέμα για έγκριση ίδρυσης του νέου παιδικού σταθμού του Δήμου Αμαρουσίου στο κτίριο του Υπουργείου, με συνημμένη έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου που πιστοποιούσε την καταλληλόλητα του χώρου.

Άσχετα του πώς τοποθετείται κανείς στο αίτημα να γίνει ή όχι ο παιδικός σταθμός, τα ερωτήματα που θέτουν σε αμφιβολία την δήθεν ανεξαρτησία Αμπατζόγλου είναι τα εξής:

1) Ποιο αίτημα Μαρουσιώτη ή Μαρουσιώτισσας έχει υλοποιηθεί σε λιγότερο από μία εβδομάδα;
Υπάρχει άραγε πολίτης του Δήμου Αμαρουσίου που ζήτησε κάτι από την τεχνική υπηρεσία, ακόμη και ζητήματα καίρια για την ποιότητα ζωής μας, και να έχουν λυθεί σε δύο εργάσιμες;

Για εμάς τους πολίτες υπάρχει μόνο το «έχουμε πολλή δουλειά», «δεν έχουμε προσωπικό», «δεν υπάρχει εργολαβία» κλπ. Μήπως οι Μαρουσιώτες/τισσες πρέπει να γίνουμε Υπουργοί για να λύνονται γρήγορα τα θέματά μας;

2) Τι πήρε ο κ. Αμπατζόγλου για την πόλη, αφού υλοποίησε το αίτημα του κ. Υπουργού σε χρόνο ρεκόρ;
Ο κ. Υπουργός, ξέρουμε τι πήρε: Έλυσε το πρόβλημα του Υπουργείου του και «έφτιαξε το προφίλ του» στις πλάτες μας και μάλιστα άμεσα. Εμείς τι πήραμε;

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Δήμου Αμαρουσίου και την ενημέρωση του ίδιου του κ. Αμπατζόγλου στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Πιερρακάκης υποσχέθηκε ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ αν η ΑΣΠΑΙΤΕ θα δώσει χώρο να γίνει γήπεδο με έξοδα του Δήμου, ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ την ίδρυση και ανέγερση νέων σχολικών μονάδων, ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΕΙ το ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ νομοθετικής ρύθμισης που διευκολύνει το Δήμο.

Με λίγα λόγια: Ο Υπουργός πήρε ΕΡΓΟ, και ο Δήμαρχος πήρε ΛΟΓΙΑ. Για του λόγου το αληθές, το δελτίο τύπου του κ. Πιερρακάκη ΔΕΝ αναφέρει ΚΑΜΙΑ από τις δήθεν δεσμεύσεις του έναντι του κ. Αμπατζόγλου.
3) Υπήρχαν πράγματα που μπορούσε να διεκδικήσει ο κ. Δήμαρχος για τα σχολεία της πόλης;

ΒΕΒΑΙΑ!

Για παράδειγμα:

Α) Η απόφαση της πρώην Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως (νυν Υπουργού Εσωτερικών) να χαρακτηρίσει το 1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο του Δήμου Αμαρουσίου Πειραματικά, ταλαιπώρησε γονείς και παιδιά που αναγκάζονται να φεύγουν από τις γειτονιές τους για να βρουν σχολείο και να κάνουν μάθημα σε προκάτ αίθουσες, ο δήμος να κάνει επιπλέον δαπάνη για τη μεταφορά τους. Τι ζήτησε ο κ. Αμπατζόγλου για να λυθεί το θέμα; Τίποτα.

Β) Στα πειραματικά πλέον σχολεία, ορθά γίνονται ασανσέρ και έργα προσβασιμότητας, όμως γίνονται με δαπάνη περί τις 70.000 ευρώ που βγαίνει από το ταμείο του Δήμου. Τι έκανε ο κ. Αμπατζόγλου για να ζητήσει χρηματοδότηση του έργου από το Υπουργείο (που ωφελείται από τον χαρακτηρισμό των πειραματικών) και να περισσέψουν τα λεφτά για να φτιαχτούν έργα στα υπόλοιπα μαρουσιώτικα σχολεία; Τίποτα.

Πού θα πήγαιναν τα 70.000 περίπου ευρώ; Σε έργα όπως οι απαρχαιωμένες τουαλέτες και η έλλειψη μόνωσης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, οι σοβάδες στα ταβάνια του 2ου Λυκείου, τα παμπάλαια κομπιούτερ του 6ου Γυμνασίου κλπ.

Γ) Τι διεκδίκησε ο κ. Αμπατζόγλου από τον κ. Υπουργό για το βασανισμένο 5ο Δημοτικό του Αγ. Θωμά, που λειτουργεί σε ένα πλήρως ακατάλληλο κτίριο, χωρίς προδιαγραφές σύγχρονου σχολείου, χωρίς επαρκείς χώρους, χωρίς αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χωρίς στέγαστρο για τους μαθητές; Τίποτα.

Η λίστα είναι ατέλειωτη, και περιλαμβάνει έργα για τα σχολεία, κτιριακές βελτιώσεις, γήπεδα, έργα κυκλοφοριακής ασφάλειας για τα παιδιά που έρχονται και φεύγουν από το σχολείο, που ο κ. Αμπατζόγλου μπορούσε να διεκδικήσει από τον κ. Υπουργό, είτε σε μορφή χρηματοδότησης, είτε σε μορφή συνέργειας – διεκδίκησης από άλλα Υπουργεία και υπηρεσίες. Αλλά τι έκανε;

Τίποτα.

Η παράταξή μας, ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ δια της επικεφαλής της, Μαίρης Διακολιού, έθεσε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της 5-9-2023, (βλ. video), αλλά λοιδωρήθηκε με τοξική αρρενωπότητα από τον Δήμαρχο, τους συμβούλους του και αργότερα από φίλα προσκείμενους δημοσιογράφους της Διοίκησης.

Συμπέρασμα:

Αν ήταν ανεξάρτητος, πριν εξυπηρετήσει έναν υπουργό -οποιουδήποτε κόμματος- για έργο που ΔΕΝ χρειαζόταν ΑΜΕΣΑ το Μαρούσι μας, θα φρόντιζε να ζητήσει απτό όφελος για την πόλη και τους/ τις κατοίκους της.
Η ανεξαρτησία, αποδεικνύεται στην πράξη με τις πολιτικές μας επιλογές, όχι με τα λόγια».