Στη δημοσιότητα έχει δοθεί η καραμπίνα του «Άρη» που σκότωσε μέσα στη ναυτιλιακή εταιρεία την αδερφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση, Μαρία Λαδά, ηλικίας 76 ετών, τον γαμπρό του Αντώνη Βλασάκη (σύζυγος της Δέσποινας Καρνέση), ηλικίας 79 ετών και CEO της εταιρείας κι έναν ακόμη εργαζόμενο, καπετάνιο, με το όνομα Ηλίας Κουκουλάρης.


Ο ίδιος ο δράστης, οπλισμένος με μία καραμπίνα και ένα περίστροφο, αποφάσισε να αυτοκτονήσει στο υπόγειο της εταιρίας.

gun 1

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η ΕΛΑΣ ψάχνει τώρα την «διαδρομή» των όπλων που είχε στο σακίδιό του ο 76χρονος, τον οποίο όλοι γνώριζαν με το όνομα «Άρης». 


Επίσης, γίνονται έρευνες και στο σπίτι του αυτόχειρα δράστη, ο οποίος το τελευταίο διάστημα ζούσε σε οίκημα που του είχε παραχωρήσει η οικογένεια Καρνέση, 800 μέτρα από την ναυτιλιακή εταιρία. 

Δεν τους δολοφόνησε για την απόλυση

«Ήρθα για να τους καθαρίσω όλους και θα αυτοκτονήσω» φέρεται να φώναξε ο 70χρονος πριν εκτελέσει εν ψυχρώ 3 άτομα στην έδρα ναυτιλιακής στη Γλυφάδα, όπου μετά από λίγο έδωσε τέλος και στη δική του ζωή. Γιατί αμφισβητείται πλέον το σενάριο της δολοφονίας για λόγους εκδίκησης της απόλυσής του.

Πρόκειται για τον Αριστείδη Ελ Μπουράι – γνωστό ως «Άρη» – που επί 36 συναπτά χρόνια εργαζόταν για την εφοπλιστική οικογένεια που κατείχε, μεταξύ άλλων, την εταιρεία της Γλυφάδας.

Ο άνδρας φέρεται να ήταν μεταξύ των απολύτως έμπιστων της εφοπλιστικής οικογένειας Καρνέση. Εργαζόταν για δεκαετίες ως επιστάτης τόσο στην επιχείρηση όσο και στην παραθεριστική κατοικία της οικογένειας στο Τραγονήσι Πεταλιών. Στη συνέχεια, μάλιστα, και επί σειρά ετώ φρόντιζε τη μητέρα των τριών αδελφών Καρνέση, η οποία τον είχε βαφτίσει και Χριστιανό.

Ο δράστης χαρακτηρίζεται ως ανθρωπος εμπιστοσύνης, που είχε τον έλεγχο των πάντων στο νησί.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Νικόλαος Τσαλιαγκός ,πρόεδρος της κοινότητας Μαρμαρίου δήλωσε πως βρισκόταν στο νησί «πάνω από 30 χρόνια, 35, 40». Ήταν στο νησί του Καρνέση επιστάτης. Κοίταγε το νησί, έκανε τον καπετάνιο, το πλήρωμα πρόσεχε που κάνουν δουλειά στο νησί, φρόντιζε τα σπίτια. Πάντα έμενε εδώ στην περιοχή μονίμως ήταν εδώ.

«Έτρωγαν μαζί στο ίδιο τραπέζι»

Σύμφωνα με τον Νίκο Τσαλιάγκο, πρόεδρος της Κοινότητας Μαρμαρίου, ο 76χρονος ήταν εκείνος που τους μετέφερε από το Μαρμάρι και με το σκάφος του τους πήγαινε στα σπίτια τους.

«Έτρωγαν μαζί στο ίδιο τραπέζι»

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Νίκο Τσαλιάγκο, ήταν τόσο κοντά με την οικογένεια, και είχαν αναπτύξει στενές σχέσεις που «έτρωγαν μαζί στο ίδιο τραπέζι».

«Ήταν από πολύ παλιά ο άνθρωπός τους, από την εποχή της μητέρας της οικογένειας Καρνέση» ανέφερε ο πρόεδρος της Κοινότητας του Μαρμαρίου.

Ο Νίκος Τσαλιάγκος ανέφερε επίσης ότι παρά την προστριβή που υπήρχε εδώ και αρκετό καιρό και την απόλυσή του από τις αδελφές Καρνέση, τον είδε να επισκέπτεται το Μαρμάρι πριν από 1-2 μήνες και να χαιρετιούνται.

Αφού απολύθηκε από τις δύο αδελφές, ο Σπύρος Καρνέσης προσέλαβε τον 76χρονο, ο οποίος συνέχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Αυτό εξηγεί την πρόσβαση που συνέχισε να έχει στις εγκαταστάσεις της ναυτιλιακής εταιρείας.

Του είχαν πει να αφήσει το σπίτι του

Κάτοικος στο Μαρμάρι που φιλοξενούσε κατά καιρούς τον 70χρονο δράστη μίλησε στο Mega και αποκάλυψε πως η απόλυση του έχει γίνει εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο. Όπως σημειώνει, «αποκλείεται» να ήταν αυτός ο λόγος.

«Ήταν της οικογένειας μας, τον ξέρω από το 1987 που πρωτοήρθαν εδώ, να αγοράσουν τα νησιά αυτή η εταιρεία. Απολύθηκε, πήρε την αποζημίωση του και την άλλη μέρα, τον προσέλαβε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, τον ξαναπήρε στην εταιρεία. Επειδή απολύθηκε πήγε να τους εκδικηθεί; Δεν υπάρχει αυτό, ξέχασε το. Κάτι άλλο του έχουν κάνει, κάτι άλλο», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Ήταν εδώ στα νησιά και δίπλα στο μεγάλο αφεντικό πολύ. Είναι τόσο καιρό αυτή η απόλυση. Είναι εδώ και κανένα χρόνο αυτή η απόλυση που έχει γίνει. Απολύθηκε από την εταιρεία που ελέγχουν αυτοί οι δύο που σκότωσε πήρε αποζημίωση και μετά τον προσλάβαν στην άλλη εταιρεία κανονικά ο καπετάν Σπύρος ο Καρνέσης πάλι, δεν είναι θέμα, το θέμα αυτό. Κάτι έχει γίνει που κάνεις δεν το ξέρει».

Ενώ λοιπόν αρχικά ο λόγος της δολοφονίας φαινόταν πως ήταν η απόλυση του Αιγύπτιου, η οποία έγινε πριν από ένα περίπου χρόνο, σύμφωνα με το MEGA ο λόγος του πρωτοφανούς μακελειού είναι άλλος.

Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται πως ο λόγος ήταν η έξωση του 75χρονου από το σπίτι που έμενε στη Γλυφάδα και το οποίο του είχε παραχωρηθεί από την οικογένεια Καρνέση.

Ο 70χρονος φέρεται να ειδοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας για την έξωση, κάτι που τον έκανε – συμφωνα με τα σενάρια της ΕΛΑΣ – να βρεθεί στην έδρα της εταιρείας και να ζητήσει τον λόγο από τα θύματά του, πριν επιστρέψει και τους δολοφονήσει.Dnews