Αρκετοί άνθρωποι συχνά αναζητούν τρόπους να σταματήσουν να χρησιμοποιούν πλαστικά μιας χρήσης σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν το περιβάλλον, γεγονός που μερικές φορές τους κάνει να είναι επιφυλακτικοί με τη χρήση σακουλών με φερμουάρ.

Σε αντίθεση με την ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση, αυτές οι σακούλες μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν – και σύμφωνα με τη μάρκα Ziploc μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν αρκετές φορές. «Επειδή οι σακούλες είναι κατασκευασμένες από υψηλής ποιότητας ανακυκλώσιμα υλικά που είναι αρκετά ισχυρά για να χρησιμοποιηθούν ξανά, οι σακούλες μας μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν αρκετές φορές», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο People.

Η εταιρεία συνιστά τον καθαρισμό των σακουλών πριν από την επαναχρησιμοποίησή τους, πλένοντάς τες στο χέρι με σαπούνι και στεγνώνοντάς τες. Αλλά οι σακούλες με φερμουάρ δεν πρέπει να επαναχρησιμοποιούνται πάντα – ορισμένες περιστάσεις απαιτούν να τις πετάξετε στα σκουπίδια.

«Οποιαδήποτε σακούλα περιείχε ωμό κρέας, ψάρι, αυγά, δυνητικά αλλεργιογόνα τρόφιμα, αλλοιωμένα τρόφιμα κ.λπ. θα πρέπει να πετιέται, για να αποφευχθεί ζήτημα ασφάλειας τροφίμων», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος. Οι σάλτσες που κολλάνε στη σακούλα δυσκολεύουν πολύ τον καθαρισμό και την επαναχρησιμοποίηση της σακούλας.

Δεν υπάρχει ακριβής αριθμός για το πόσες φορές μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί μια σακούλα Ziploc, αλλά η αποθήκευση ξηρών τροφών και τροφίμων που καθαρίζονται και ξεπλένονται εύκολα θα επιτρέψει στη σακούλα να διαρκέσει περισσότερο.Newsbeast