Με ανάρτηση του στο Twitter o Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον διπλασιασμό των προτύπων και πειραματικών σχολείων μέσα σε 33 μήνες και στις 17.791 φετινές αιτήσεις εισαγωγής των πολιτών επισημαίνοντας:

“Η κοινωνία αγκαλιάζει τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία που διπλασιάστηκαν μέσα σε 33 μήνες! Φέτος κατατέθηκαν 17.791 αιτήσεις για 4.171 θέσεις στις 120 μονάδες που λειτουργούν σε κάθε περιφέρεια της χώρας. Μία ακόμη δέσμευση γίνεται πραγματικότητα. Η Ελλάδα αλλάζει με πράξεις!”

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα ότι:

Περισσότερες από 17.000 οι αιτήσεις για εισαγωγή σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία όλης της χώρας 

17.791 ηλεκτρονικές αιτήσεις υποβλήθηκαν φέτος για εισαγωγή στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, που λειτουργούν σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Το αυξημένο ενδιαφέρον μαθητών, γονέων και κηδεμόνων για μία από τις 4.171 θέσεις στο δίκτυο των 120 πλέον πρωτοποριακών αυτών σχολείων καταδεικνύει την ολοένα μεγαλύτερη θέρμη με την οποία η κοινωνία αγκαλιάζει το θεσμό.

Η διαρκής αναβάθμιση και επέκταση του δικτύου των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων συμβάλλουν στον καλύτερο εκπαιδευτικό σχεδιασμό και την πιλοτική εφαρμογή της εκπαιδευτικής πολιτικής, ώστε να καλλιεργηθούν και διαχυθούν οι βέλτιστες εκπαιδευτικές μέθοδοι, πρακτικές και εργαλεία σε όλα τα σχολεία της χώρας, βελτιώνοντας την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης για κάθε μαθητή και κάθε μαθήτρια.

Υπενθυμίζεται ότι η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για εισαγωγή σε Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2022-2023 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022 και η δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων για εισαγωγή στα Πρότυπα Γυμνάσια το Σάββατο 7 Μαΐου 2022.