Η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας πήγε σύσσωμη και χειροκρότησε θερμά τον πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι. Δεν έγινε το ίδιο, όμως, με την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εικόνα από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν άδεια. Ούτε οι μισοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν παραβρέθηκαν στην ιστορική ομιλία του Β. Ζελένσκι, προφανώς γιατί διαφωνούσαν με την παρουσία του στην ελληνική Βουλή.

Ελάχιστοι ήταν κι αυτοί που χειροκρότησαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας, αλλά και μόλις αυτή ξεκίνησε. Είδαμε τον Αλέξη Τσίπρα και την Ολγα Γεροβασίλη που ήταν στα πρώτα έδρανα να χειροκροτούν.

Πάρα πολλά στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν εκφράσει τη δυσφορία τους για τη στάση της Κουμουνδούρου στο μήνυμα Ζελένσκι σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με την Όλγα Γεροβασίλη. Της έλεγαν μάλιστα να πάρει ο Τσίπρας την Κ.Ο. και να αποχωρήσει από την Ολομέλεια.

Στην αίθουσα του Κοινοβουλίου ήταν οι κκ. Τσίπρας, Γεροβασίλη, Συρμαλένιος, Σαντορινιός, Βούτσης, Αμανατίδης, Τριανταφυλλίδης, Καφαντάρη, Νοτοπούλου, Βαρεμένος.

Ο Νίκος Φίλης αποχώρησε λέγοντας: «Τι είναι αυτά τα πράγματα!», αναφερόμενος  στην εμφάνιση Ελληνοουκρανών που πολεμούν στη Μαριούπολη στο πλευρό του Ζελένσκι.