Πρόταση – βόμβα για μάθημα ακόμη και στα προαύλια των σχολείων
Πρόταση – βόμβα για μάθημα ακόμη και στα προαύλια των σχολείων

Το κυβερνητικό σχέδιο για την επιστροφή ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως το απόγευμα της Τετάρτης σημειώνοντας τη διενέργεια self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Όπως σημειώθηκε μάλιστα το πρωί της Πέμπτης τα δημοτικά και τα γυμνάσια δεν πρόκειται να ανοίξουν πριν το Πάσχα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Open, η Αθηνά Λινού σημείωσε ότι υπάρχουν κενά και λιγότερα μέτρα από αυτά που θα έπρεπε εν όψει της επαναλειτουργίας των Λυκείων από την Δευτέρα με δια ζώσης εκπαίδευση.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας αναρωτήθηκε αν υπάρχει πρωτόκολλο για το τι γίνεται στην περίπτωση που υπάρξει ένα θετικό τεστ.

«Κλείνει η τάξη; Κλείνει το σχολείο; Τι θα γίνεται στο διάστημα από το θετικό self test μέχρι το test επαλήθευσης; Το test επαλήθευσης θα είναι rapid ή μοριακό; Τι γίνεται αν υπάρχει κρούσμα σε καθηγητή που διδάσκει σε περισσότερα από ένα τμήματα;» ήταν μερικές από τις απορίες της.

Όπως είπε, σε περίπτωση θετικού test θα έπρεπε να σταματήσει η λειτουργία της τάξης αμέσως και να εξεταστούν όλα τα παιδιά. Όπως υπογράμμισε αυτό θα ήταν μία καλή ευκαιρία προκειμένου να διαπιστωθεί η αξιοπιστία των self test συγκρίνοντας τα αποτελέσματα.

Ακόμη, υπογράμμισε πως τα παιδιά ανά τμήμα παραμένουν πολλά, πράγμα που καθιστά πρακτικά αδύνατη την τήρηση των αποστάσεων. Πρότεινε μάλιστα και την χρήση ακόμη και του προαυλίου για μαθήματα εφόσον πλέον ο καιρός θα το επιτρέπει.

«Είμαι ακόμα σε κατάσταση συναγερμού, πρέπει να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί» σημείωσε για τον αριθμό των κρουσμάτων.