ΒΙΒΛΙΟ - Τα Ποδοσφαιρόνια: Η σειρά βιβλίων που θα λατρέψουν όλοι οι μικροί φίλαθλοι
ΒΙΒΛΙΟ - Τα Ποδοσφαιρόνια: Η σειρά βιβλίων που θα λατρέψουν όλοι οι μικροί φίλαθλοι

 Τα Ποδοσφαιρόνια – Los Futbolísimos – Το μυστήριο με τους κοιμισμένους διαιτητές

Συγγραφέας: Roberto Santiago
Εικονογράφος: Enrique Lorenzo
Εκδόσεις: Πατάκη

Είναι μεσάνυχτα. Βρισκόμαστε στην επαρχία της Μαδρίτης, σε ένα χωριό που το λένε Μικρή Σεβίλλη. Στη σκοτεινιά της νύχτας, κάτω από το φως του 🌒🌙 φεγγαριού, κάποιοι μαθητές του σχολείου Σότο Άλτο κάνουν μια μυστική συμφωνία. Υπόσχονται στον εαυτό τους και ο ένας στον άλλον, πως ό,τι και να γίνει, θα συνεχίσουν να είναι μαζί και να παίζουν ποδόσφαιρο 🏈

 

 

Τα Ποδοσφαιρόνια

Είναι η περίοδος του διασχολικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου και η ομάδα κινδυνεύει να υποβιβαστεί στη β’ κατηγορία με κίνδυνο να οδηγηθεί στην οριστική διάλυση. Η Έλενα με τα μεγαλύτερα μάτια σε ολόκληρη τη Μικρή Σεβίλλη, ο Τόνι που βγάζει παρατσούκλια στους περισσότερους από την ομάδα, ο Καμίνιας, ο Αυτιάς, ο Μιρμίρης, ο Τομέο, ο Οκτώ, η αρχηγός της ομάδας η Μαίριλιν και ο Πακέτος ψηφίζουν τη συμφωνία της παρέας ” Τα Ποδοσφαιρόνια”.
Κερδίσουν ή χάσουν, θα συνεχίσουν να παίζουν μαζί, σε αυτό το πρωτάθλημα ή σε άλλο, σε γήπεδο ή στον δρόμο, ή όπου να ναι. Αλλά Μαζί!

Ένα βιβλίο για λάτρεις του ποδοσφαίρου αλλά και για κάθε αναγνώστη που αναζητά μια θέση σε μία ομάδα, που αγωνίζεται με πάθος για να πραγματοποιεί τους στόχους του και ανακαλύπτει πως μια αθλητική ομάδα μπορεί να είναι πολλά παραπάνω.

Τα Ποδοσφαιρόνια είναι μία σχολική ομάδα που ο καθένας συμμετέχει ψυχή και σώμα, μια ομάδα που ο καθένας μπορεί να είναι ο εαυτός του.

Τι γίνεται όμως όταν ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο παρουσιάζεται σε κάθε αγώνα τους διασχολικού πρωταθλήματος; Τι συμβαίνει στους διαιτητές και τους εμποδίζει να αναλάβουν το ρόλο τους μέσα στο γήπεδο;

Ποιος είναι ο μυστηριώδης άγνωστος άντρας με το κασκέτο και το μουστάκι, που κάθεται μόνος στην εξέδρα και δεν μιλάει σε κανέναν;

Στο πρώτο βιβλίο της σειράς τα Ποδοσφαιρόνια, οι αθλητές, γίνονται ντετέκτιβ και συγκεντρώνουν τον εξοπλισμό τους για να λύσουν το μυστήριο με τους κοιμισμένους διαιτητές.

Ένα βιβλίο για την φιλία, την ομαδικότητα, την ευγενή άμιλλα, την αλληλεγγύη, την ανεμπόδιστη συμμετοχή των δύο φύλων στον αθλητισμό.

“Το μυστήριο με τους διαιτητές” είναι το πρώτο βιβλίο της διάσημης σειράς οκτώ βιβλίων “Τα Ποδοσφαιρόνια” του Ισπανού συγγραφέα Ρομπέρτο Σαντιάγο με εικονογράφηση του Ενρίκε Λορένθο. Η εν λόγω σειρά, που έχει μεταφερθεί και στον κινηματογράφο, έχει γίνει διεθνώς μπεστ σελερ.

 

Τα Ποδοσφαιρόνια

Η εικονογράφηση του βιβλίου με έντονα χρώματα και εικόνες που θυμίζουν κόμικς αποτυπώνει χαρακτηριστικά στιγμιότυπα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα και όχι μόνο με αστείο τρόπο. Δεν είναι τυχαίο που συγγραφέας αλλά και εικονογράφος υπήρξαν και οι ίδιοι ποδοσφαιριστές στο παρελθόν.

Ο σύγχρονος τρόπος γραφής σε συνδυασμό με το χιούμορ προσκαλεί εκτός από τα παιδιά και τους γονείς να συμμετέχουν στην ανάγνωση του βιβλίου και στην εμπλοκή τους στην επίλυση του μυστηρίου. Παιδιά και γονείς συνεργάζονται στη διαλεύκανση της υπόθεσης ενδυναμώνοντας της σχέση τους και ανοίγοντας νέα μονοπάτια για συζητήσεις που αφορούν ζητήματα της καθημερινότητας των παιδιών που μεταβαίνουν ή βρίσκονται στην πρώιμη εφηβεία όπως για παράδειγμα ο έρωτας, η φιλία, η αποδοχή του εαυτού τους.

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9-12.

 

 

Τα Ποδοσφαιρόνια

Kids Book Lab