Το ξέσπασμα και το κλάμα του Τσιόδρα: «Θα είχαμε πάνω από 13.000 νεκρούς χωρίς τα μέτρα»

Ο Τσιόδρας απαντάει στον ΣΥΡΙΖΑ: Σταματήστε να εργαλειοποιείτε την επιστήμη
Ο Τσιόδρας απαντάει στον ΣΥΡΙΖΑ: Σταματήστε να εργαλειοποιείτε την επιστήμη

Μία συνολική αναφορά στον τρόπο που αντιμετώπισε η Ελλάδα τον φονικό ιό από τον Ιανουάριο και μετά έδωσε στην απογευματινή του ενημέρωση ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Με τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 2.892 και τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 173, ο εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας ανέφερε ότι τα μέτρα και η υπεύθυνη αντιμετώπιση από τους πολίτες είναι ο κύριος λόγος που η Ελλάδα επιπέδωσε την καμπύλη συγκριτικά με άλλες χώρες με περισσότερο έτοιμες υγειονομικά χώρες.


Επικαλούμενος τους αριθμούς του, οι οποίοι όπως τόνισε λένε την αλήθεια, ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε ότι τα μέτρα μείωσαν κατά 80% τη διασπορά του ιού και ήταν η κύρια αιτία που δε θρηνήσαμε περισσότερες απώλειες στην χώρα.

Ο λοιμωξιολόγος υποστήριξε ότι από τις πληροφορίες που έχει από την αναπληρώτρια καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Βάνα Σύψα, εάν η χώρα μας δεν είχε πάρει έγκαιρα αυστηρά μέτρα η μέση τιμή των νεκρών στην Ελλάδα θα ήταν 13.685, ενώ στο πιο αισιόδοξο σενάριο της καθηγήτριας, θα έφταναν στους 7.015 αντί για 173 που είναι τώρα.