Ο διεθνής Ισπανός πολίστας Βίκτορ Γκουτιέρεθ έχει πει δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος. Ο αθλητής της Τεράσα κατήγγειλε ότι ένας αντίπαλός του, ο οποίος αγωνίζεται στη Σαμπαντέλ, του έκανε ομοφοβική επίθεση σε αγώνα του ισπανικού πρωταθλήματος.

«Δυστυχώς έπεσα θύμα ομοφοβικής επίθεσης. Δεν ήθελα να δώσω σημασία, γιατί πολλά γίνονται όταν παίζεις με 200 παλμούς, αλλά όταν αρνήθηκα να του δώσω το χέρι για όσα μου είπε, γύρισε και με αποκάλεσε ‘‘αδερφή’’. Το άκουσαν και από τις κερκίδες, το άκουσαν και άλλοι παίκτες. Εγώ είμαι περήφανος για το ποιος είμαι. Είμαι ομοφυλόφιλος, γκέι και για μένα αυτό δεν είναι προσβολή», ανέφερε δακρυσμένος ο Γκουτιέρεθ.

«Έχω δεχτεί κι άλλες επιθέσεις στο παρελθόν, αλλά δεν θέλω πλέον να το αφήνω να περνά έτσι. Κάνω κακό στο άθλημα και την κοινωνία αν το κρατώ μέσα μου. Θα στενοχωρηθώ πολύ αν η ομοσπονδία δεν επιβάλει τιμωρία, γιατί τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν χώρο στον αθλητισμό. Θέλω να στείλω σε όλους ένα μήνυμα να μη φοβούνται. Η ζωή είναι όμορφη και ο καθένας θα πρέπει να είναι περήφανος για αυτό που είναι», πρόσθεσε.Filathlos.gr