ΥΓΕΙΑ - Πώς θα παραμείνετε ενυδατωμένοι το καλοκαίρι
ΥΓΕΙΑ - Πώς θα παραμείνετε ενυδατωμένοι το καλοκαίρι

Η ζέστη του καλοκαιριού καταπονεί τον ανθρώπινο οργανισμό αφού τον αναγκάζει να παράγει ιδρώτα.

Γι’ αυτό το λόγο τη συγκεκριμένη εποχή θα πρέπει να φροντίσετε για τη σωστή ενυδάτωσή σας.

Ο πιο απλός τρόπος για να φροντίσετε το σώμα και την υγεία σας είναι να καταναλώνετε καθαρό, φιλτραρισμένο νερό. Κάντε έρευνα αγοράς για να βρείτε πιστοποιημένα φίλτρα νερού, ώστε να είστε βέβαιοι, ότι κάθε βλαβερή ουσία καθώς και δυσάρεστες οσμές αφαιρούνται από το νερό της βρύσης,.

ΥΓΕΙΑ - Πώς θα παραμείνετε ενυδατωμένοι το καλοκαίρι
ΥΓΕΙΑ – Πώς θα παραμείνετε ενυδατωμένοι το καλοκαίρι

 

Παρακάτω σας δίνουμε μερικές συμβουλές για να καταναλώνετε περισσότερο νερό τους καλοκαιρινούς μήνες, ώστε να μείνετε ενυδατωμένοι αυτή τη δύσκολη περίοδο.

#1 Μάθετε Πόσο Νερό Έχει Ανάγκη ο Οργανισμός σας

Το πρώτο βήμα για είστε σίγουροι ότι καλύπτετε τις ανάγκες του οργανισμού σας είναι να μάθετε πόσα λίτρα πρέπει να καταναλώνετε καθημερινά. Μπορεί ο βασικός κανόνας ν’ αναφέρει πως πρέπει να πίνετε κάθε μέρα 8 ποτήρια νερό, αυτό το νούμερο όμως διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Το φύλο, η ηλικία, και το βάρος, οι διατροφικές συνήθειες αλλά και οι δραστηριότητές σας, όπως η άθληση, είναι όλοι παράγοντες που επηρεάζουν τις απαιτήσεις του οργανισμού σας. Έτσι, για να είστε σωστά ενυδατωμένοι, θα πρέπει να δείτε τις εξατομικευμένες ανάγκες σας.

#2 Καταναλώστε Ένα Ποτήρι Νερό Μόλις Ξυπνήσετε

Ένας τρόπος για να συμπληρώσετε τα απαιτούμενα ποτήρια με νερό για την κάθε μέρα σας είναι να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα. Το πρώτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι, είναι να κατευθυνθείτε στην κουζίνα σας και να γεμίσετε ένα ποτήρι νερό. Τα υγρά εκείνη την ώρα της ημέρας είναι ευεργετικά για τον οργανισμό σας μιας και του επιτρέπουν ν’ αναπληρώσει όσα υγρά έχασε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ωστόσο για να επωφεληθείτε τα μέγιστα, είναι χρήσιμο να έχετε εγκαταστήσει φίλτρα νερού άνω πάγκου, ώστε να είναι φιλτραρισμένο και πραγματικά καθαρό, γεμάτο πολύτιμα μέταλλα, ευεργετικά για τον οργανισμό σας.

#3 Κάντε Συχνά Διαλείμματα Νερού Κατά τη Διάρκεια της Δουλειάς σας

Ακόμα ένας τρόπος για ν’ αυξήσετε την κατανάλωση νερού το καλοκαίρι είναι να πίνετε ένα ποτήρι κάθε φορά που κάνετε διάλειμμα από τη δουλειά σας. Μ’ αυτό τον τρόπο θα καταπολεμήσετε και τα πρώτα σημάδια της αφυδάτωσης, τα οποία ενδέχεται να επηρεάσουν την παραγωγικότητά σας. Σημειωτέον, η αφυδάτωση οφείλεται για την έλλειψη συγκέντρωσης, την μειωμένη ικανότητα απομνημόνευσης, αλλά και τα μειωμένα επίπεδα ενέργειας. Έτσι, όχι μόνο θα παραμείνετε ενυδατωμένοι αλλά θα βελτιώσετε και την απόδοσή σας.

#4 Πιείτε Ένα Ποτήρι Νερού πριν από τον Καφέ σας

Μια ακόμα πρακτική που μπορεί να σας ωθήσει να πίνετε περισσότερο νερό, είναι να πίνετε ένα ποτήρι νερό πριν από τον καφέ σας. Εγκαθιστώντας φίλτρα νερού κάτω πάγκου, ώστε να μην καταλαμβάνουν πολύ χώρο στην κουζίνα σας, θα καταναλώνετε καθαρό νερό. Φυσικά, αυτή η συνήθεια δε θα κρατήσει μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες, πράγμα που θα σας βοηθήσει με την ενυδάτωσή σας και κυρίως χωρίς να καταβάλλετε ιδιαίτερη προσπάθεια.

#5 Δώστε Γεύση στο Νερό σας

Τέλος, ένας έξυπνος τρόπος για να πίνετε περισσότερο νερό είναι να το αρωματίσετε με φρέσκα φρούτα και μυρωδικά. Προσθέστε σε φιλτραρισμένο νερό φρούτα εποχής, λεμόνι και δυόσμο και αφήστε τα ν’ απελευθερώσουν τα αρώματά τους. Με αυτό τον τρόπο, θα νιώθετε πως πίνετε κάτι ιδιαίτερο. Εδώ μάλιστα μπορούν να φανούν χρήσιμοι οι ψύκτες νερού, καθώς έχουν την επιλογή να βγάζουν απευθείας κρύο νερό, χωρίς να περιμένετε για ώρες, ώστε το νερό να κρυώσει στο ψυγείο.

Η σωστή ενυδάτωση είναι ακόμα πιο σημαντική κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αφενός λόγω ζέστης αφετέρου λόγω συχνής χρήσης κλιματιστικών, που ξηραίνουν τον αέρα του δωματίου.

Στην αγορά θα βρείτε αξιόπιστα, πιστοποιημένα φίλτρα νερού για να πίνετε καθαρό νερό χωρίς χημικά και άλλες βλαβερές ουσίες αποκομίζοντας τα πραγματικά οφέλη ενυδάτωσης του νερού